Grip, meetbaarheid en controle over jouw online campagne. Dat zijn de keywords voor jouw SEA marketing strategie. Redeal’s SEA specialisten denken met je mee.

SEO marketing draait om het verschijnen van je website op hoge posities in de organische zoekresultaten van verschillende zoekmachines. Dit leidt tot meer telefoontjes, offerte aanvragen en omzet zonder dat je extra budget hoeft uit te geven aan advertenties.

40 image

Bij Redeal hebben we een bewezen track record in het verbeteren van de online zichtbaarheid van websites en webshops door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Onze ervaren SEO-specialisten werken nauw samen met jou om een op maat gemaakte strategie te ontwikkelen die gericht is op duurzame groei. Van het analyseren van zoekwoorden tot het optimaliseren van content en technische aspecten, wij zorgen ervoor dat jouw website of webshop hoog scoort in zoekmachines. Gedurende het hele proces houden we je op de hoogte van de voortgang en resultaten. Bij ons kun je terecht voor een gratis SEO-check of vrijblijvend adviesgesprek om te bespreken wat wij voor jouw website of webshop kunnen betekenen.

  • Ervaren SEO specialisten;
  • Transparante rapportages;
  • Alles onder èèn dak;
40 image

Wat is SEO Marketing?

SEO marketing, ook bekend als zoekmachine optimalisatie, betekent het optimaliseren van een website of webshop. Als eigenaar van een online platform richt je je hierbij op het verbeteren van de ranking in de organische zoekresultaten van verschillende zoekmachines die over het algemeen worden gebruikt. Dit betekent dat je de website optimaliseert om hoog te scoren onder belangrijke zoekwoorden in de meest relevante zoekmachines, waardoor je niet alleen meer verkeer maar ook kwalitatief betere bezoekers naar je website trekt. Meestal richt SEO marketing zich op drie pijlers: Techniek, Content en Autoriteit. Door deze pijlers optimaal te benutten, kan je website hoger scoren in de zoekresultaten en dus meer bezoekers aantrekken.

Er zijn diverse zoekmachines die mensen gebruiken, waaronder Google, Bing, Ask, Baidu, DuckDuckGo, Ecosia, Lycos en Startpage. Google is echter de bekendste zoekmachine ter wereld en wordt door 95% van de internetgebruikers in Nederland gebruikt tijdens het browsen op het web.

Het algoritme van Google bestaat uit honderden ranking factoren met elk hun eigen gewicht. De exacte werking van het algoritme is niet volledig bekend, zelfs niet voor medewerkers van Google. Bij Redeal hebben we echter uitgebreide kennis en ervaring in verschillende aspecten van SEO marketing, waardoor we deze optimaal kunnen benutten voor jouw online platform.

40 image

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit meerdere componenten die nodig zijn om een hogere positie te behalen in zoekmachines. Deze componenten zijn verdeeld in de drie belangrijkste pijlers van SEO marketing:

  • Technische optimalisatie
  • Content optimalisatie
  • Autoriteit

In dit artikel gaan we diep in op de drie belangrijkste pijlers van SEO marketing, namelijk Techniek, Content en Autoriteit. We behandelen hun definitie, uitvoering en mogelijkheden, zodat je een goed begrip krijgt van hoe je deze componenten effectief kunt inzetten. Daarnaast bespreken we ook enkele andere belangrijke termen binnen SEO marketing, zoals E-commerce SEO, SEO-advies, SEO-migratie, internationale SEO, lokale SEO, voice search en SEO-audit. Met deze uitgebreide kennis ben je beter in staat om SEO marketing toe te passen op jouw website of webshop en zo meer verkeer en kwalitatieve leads te genereren.

Wat is technische SEO?

Bij Redeal weten we als geen ander dat technische SEO van cruciaal belang is voor een optimale gebruikerservaring op een website. Het vormt de basis voor elk SEO-traject, omdat een slecht functionerende techniek kan leiden tot een negatieve gebruikerservaring en een kortere sessieduur, wat weer nadelig kan zijn voor de organische zoekresultaten. Het is te vergelijken met het restaureren van een oldtimer, waarbij je eerst zorgt dat de techniek in topconditie is voordat je begint met het uiterlijk van de auto.

Om ervoor te zorgen dat een website technisch gezien optimaal presteert, is het van belang dat deze beschikt over een snelle host, een logische structuur en dat foutmeldingen worden voorkomen. Bij Redeal beginnen we elk SEO-traject met een grondige technische audit, waarbij we de website volledig monitoren en controleren op eventuele foutmeldingen. Als we de website beheren, lossen we deze problemen direct op. Zo niet, dan sturen we een rapport naar de beheerder van de website om de technische problemen op te lossen. Technische problemen kunnen op verschillende momenten ontstaan, vaak door menselijke fouten. Daarom monitoren we de omgeving continu op foutmeldingen en hebben we bij ontvangst van deze meldingen een hoge prioriteit om de gevolgen voor de organische vindbaarheid te voorkomen.

Volgens John Mueller, Webmaster Trend Analyst bij Google, zijn de Core Web Vitals een belangrijke ranking factor binnen het algoritme van Google. Deze richten zich op LCP (Largest Contentful Paint), FID (First Input Delay) en CLS (Cumulative Layout Shift) en hebben allemaal invloed op de gebruikerservaring op een website.

Technische SEO omvat het optimaliseren van verschillende technische factoren, zoals de veiligheid, laadsnelheid, crawlbudget, indexatieproblemen, het gebruik van koppen en tussenkoppen, de opbouw van structuren en het oplossen van 404-foutmeldingen. Bij Redeal kan onze webontwikkeling afdeling ondersteuning bieden bij het uitvoeren van deze optimalisaties. Als je echter al een webontwikkelaar hebt of zelf de website ontwikkelt, sturen we een adviesrapport met concrete aanbevelingen die kunnen worden doorgevoerd. Zodra de basis is geoptimaliseerd, kunnen we verder met de volgende stappen van het optimalisatieproces. Wil je meer informatie over technische optimalisatie, lees dan verder op onze website.

40 image

Wat is content?

De pijler van SEO die gericht is op content is van essentieel belang voor het succes van een website. Content omvat verschillende soorten informatie, waaronder tekst, afbeeldingen, video’s en spraak, die op een website of webshop te vinden zijn. Het belang van content in SEO marketing kan niet worden overschat, omdat zoekmachines content gebruiken om de relevantie van een website te bepalen. Het is belangrijk dat de content voldoet aan specifieke richtlijnen, zodat zoekmachines deze gemakkelijk kunnen lezen en indexeren. Een website zonder content zal niet vindbaar zijn in zoekmachines, waardoor het moeilijk is om organisch verkeer te genereren. Daarom is het cruciaal om hoogwaardige content te creëren en deze regelmatig te updaten om de relevantie en kwaliteit van de website te waarborgen.

Het is cruciaal om content regelmatig te updaten en indien nodig te optimaliseren. Door on-page inhoud te blijven verbeteren, kan nieuwe informatie worden toegevoegd aan een pagina of kunnen geheel nieuwe pagina’s worden gemaakt met behulp van data-analyse. Optimalisatie van de content kan leiden tot een hogere conversie en klikfrequentie.

Kwalitatief hoogwaardige content resulteert in bezoekers die langer op de pagina blijven en Google hecht veel waarde aan gebruikerservaring. Als bezoekers direct de juiste pagina vinden via de juiste zoekterm, zullen ze waarschijnlijk langer op de pagina blijven en dit wordt positief gewaardeerd door Google. Een hoge waardering van Google kan vervolgens resulteren in een hogere ranking in de organische zoekresultaten.

Hoe werkt content optimalisatie?

De diversiteit van content gaat verder dan alleen geschreven tekst en omvat ook afbeeldingen, audio en video. Met de vooruitgang in technologie zijn er nu tal van mogelijkheden om interessante en boeiende content te creëren, zoals interactieve afbeeldingen, kostenberekening sliders en grafieken met aanpasbare filters. Het toevoegen van geschikte content zorgt voor een gebruiksvriendelijke en naadloze ervaring voor de bezoeker. Om deze reden is het van belang dat onze content is aangepast aan de zoekintentie van de websitebezoeker en de zoekopdrachten van de gewenste doelgroep(en). Door het schrijven van content voor de gebruiker en optimalisatie voor de zoekmachine, worden zoekwoorden gerankt in de zoekmachines.

Voordat nieuwe informatie op een website wordt geïndexeerd, moet deze eerst worden gevonden door zoekmachines zoals Google. Dit wordt ook wel ‘crawlen’ genoemd, waarbij de webcrawlers van zoekmachines voortdurend websites bezoeken om te zien of er nieuwe informatie is toegevoegd. Wanneer een pagina is gecrawled, wordt deze geïndexeerd en krijgt deze een positie in de zoekmachine. Google maakt gebruik van Natural Language Processing (NLP), wat zich richt op de interactie tussen computers en menselijke taal, om grote hoeveelheden content te analyseren en te verwerken. Op deze manier begrijpt Google waar de content over gaat en voor welke gebruikers deze relevant is.

Wat is linkbuilding?

Het opbouwen van een sterke SEO-strategie omvat diverse elementen, waaronder linkbuilding, dat een cruciale rol speelt. Bij linkbuilding gaat het erom actief te zoeken naar relevante websites die kunnen linken naar jouw domein. Dit kan de autoriteit van jouw website verhogen en je positie in de zoekmachines verbeteren. Het verkrijgen van backlinks is echter geen eenvoudige taak en vereist de nodige inspanning. Het is van belang dat deze backlinks van hoge kwaliteit zijn en passen binnen dezelfde niche of branche. Wij begrijpen dat het verkrijgen van nieuwe backlinks een uitdaging kan zijn en daarom bieden wij op onze website linkbuilding als dienst aan. Met onze linkbuilding service kun je jouw backlink-profiel versterken en de zichtbaarheid van jouw website verbeteren.

40 image

Relevante en kwalitatieve links

Onze online marketeers zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van linkbuilding voor jouw pagina’s op externe platformen. Het is belangrijk dat de geplaatste links relevant en van hoge kwaliteit zijn. Een relevante link wordt geplaatst op een externe website waarmee jouw doelgroep in aanraking komt, of een website die werkzaam is in hetzelfde vakgebied of gerelateerde content deelt. Een kwalitatieve backlink wordt geplaatst op een externe webpagina met autoriteit die wordt gewaardeerd door Google. Onze SEO-specialisten analyseren de autoriteit van de externe optie voordat er een link op wordt geplaatst en kijken naar de domeinautoriteit, spamscore, relevantie ten opzichte van jouw bedrijf, trustflow en citation flow. Linkbuilding vergt de nodige inspanning, en daarom bieden wij linkbuilding aan als een dienst op onze website.

Bij het uitvoeren van linkbuilding zorgen onze online marketeers ervoor dat de links die ze plaatsen naar jouw pagina’s op externe platforms relevant en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Een link wordt als relevant beschouwd wanneer deze op een externe website wordt geplaatst die jouw doelgroep(en) aanspreekt. Een backlink is ook relevant wanneer de externe site in hetzelfde vakgebied actief is of gerelateerde inhoud biedt over de producten of diensten. Om ervoor te zorgen dat de backlinks van hoge kwaliteit zijn, plaatsen onze SEO-specialisten ze op externe webpagina’s met autoriteit waarbij Google de site of webshop waardeert. Voordat een link wordt geplaatst, analyseren onze specialisten de autoriteit van de externe optie, en kijken ze naar de domeinautoriteit, spamscore, relevantie ten opzichte van jouw bedrijf, en trustflow en citation flow.

Welke soorten links zoeken we?

Er zijn diverse typen links waar wij actief naar op zoek gaan:

Homepage-links

De positie van een backlink op een externe website is van belang voor de waarde ervan, en een backlink op de homepage van een externe website is zeer waardevol, omdat dit de belangrijkste pagina is voor bezoekers van de website. In de praktijk is het echter moeilijk om een backlink op de homepage van een externe website te verkrijgen.

Blog-links

Bij Redeal plaatsen we vaak links op externe websites in de vorm van blogs. Het plaatsen van een blog op een externe website die relevant is voor jouw onderwerp kan veel waarde toevoegen, omdat een blog de mogelijkheid biedt om dieper op een onderwerp in te gaan. Bezoekers kunnen door middel van de backlink doorklikken naar jouw website of webshop. Het is mogelijk om meerdere backlinks in één blog te plaatsen.

Partnerpagina-links

Veel websites en webshops hebben tegenwoordig partnerpagina’s die speciaal worden gebruikt voor linkbuilding. Ondernemers weten dat linkbuilding belangrijk is, maar willen de backlinks van andere websites niet prominent op hun website tonen. Partnerpagina’s zijn daarom vaak verborgen en bevatten een lijst van hyperlinks die verwijzen naar de gekoppelde website of webshop. Backlinks die worden geplaatst op partnerpagina’s hebben over het algemeen een lagere waarde, maar kunnen bij een grote hoeveelheid wel bijdragen aan de sterkte van het linkprofiel.

40 image

Waarom is SEO marketing belangrijk?

In de huidige digitale wereld is SEO, oftewel Search Engine Optimization, van onschatbare waarde. Het is een strategie die essentieel is om online succes te behalen en ervoor te zorgen dat jouw website of webpagina hoog scoort in zoekmachines zoals Google. Maar waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is belangrijk omdat het zorgt voor meer zichtbaarheid en exposure. In een wereld waarin duizenden websites en webpagina’s concurreren om de aandacht van gebruikers, is het cruciaal om op te vallen bij potentiële klanten. Onderzoek toont aan dat het merendeel van de internetgebruikers alleen de eerste paar resultaten op de zoekresultatenpagina bekijkt. Als jouw website niet hoog genoeg rankt, loop je het risico over het hoofd te worden gezien door potentiële klanten. Met een slimme SEO-strategie kun je de zichtbaarheid van je website vergroten en meer bezoekers aantrekken.

SEO marketing uitbesteden aan Redeal

Er zijn vele onderdelen die deel uitmaken van SEO marketing, zoals eerder beschreven. Het kan echter lastig zijn om te bepalen welke onderdelen het belangrijkste zijn, waarmee je moet beginnen en welke de meeste voordelen zullen opleveren voor jouw bedrijf. Een brede aanpak is meestal de beste manier om jouw website of webshop hoog te laten ranken in zoekmachines. Het uitbesteden van deze activiteiten kan daarom efficiënter zijn. Gelukkig hebben de online marketeers van Redeal de kennis en expertise in huis om een uitgebreide strategie te ontwikkelen die speciaal op jouw bedrijf is afgestemd. We beginnen met het identificeren van de onderdelen die al goed presteren en gaan vervolgens op zoek naar gebieden waar nog verbetering mogelijk is.